ЗАЩО ИЗБРАХ БРИТАНСКА КЪСОКОСМЕСТА ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИ ДРУГИ ПОРОДИ КОТКИ - Spring Lady

Spring Lady

ЗАЩО ИЗБРАХ БРИТАНСКА КЪСОКОСМЕСТА ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИ ДРУГИ ПОРОДИ КОТКИ

Не помня точно кога се влюбих в породата Британска късокосместа. Мисля, че симпатиите ми започнаха преди 10-тина години, след като започнах редовно да виждам снимки на сиви „британчета“ из социалните мрежи. Толкова пухкави и изписани котенца не бях виждала и тогава взех решение, че някой ден ще имам такова. Постепенно започнах да срещам кадри и на разцветки, различни от традиционното сиво с кехлибарени очи. Така веднъж дори бяхме на косъм да вземем у дома черен британец на 4 месеца от един развъдник. Няма да влизам в подробности, но в крайна сметка това не се случи и съм сигурна, че е било за добро, защото няколко години по-късно вкъщи се появи Лео.

Винаги съм била голям любител на котките. Имала съм още 2 преди това, но в дома на родителите си, където грижите за тях падаха най-вече върху майка ми. Така че за мен беше много важно да си взема домашен любимец вече в собствения си дом, когато съм готова и имам време, защото това е огромен ангажимент.

И така взехме малкия Лео, когато беше на около 3 месеца. Открихме го в един развъдник в София, а първата ни среща беше любов от пръв поглед. Не можехме да изместим очи от него, докато бяхме на мястото. Толкова красив и нестандартен беше той с кремавата си разцветка, една от най-редките разновидности на Британската късокосместа. И съвсем в реда на нещата си тръгнахме заедно с него, за да ни радва всеки ден у дома вече 3 години.

А какво ме накара да се влюбя в тази прекрасна порода?

ВЪНШНИЯТ ВИД

Очевидно това е невероятно изглеждаща котка. Цвета, кръглите очички, късите крачета, пухкавата опашка, пухкавото тяло, бузите, малкото носле и кръглото личице са просто неустоими. Това е истинско плюшено мече.

КОЗИНАТА МУ

Козината му е късичка, но изключително гъста и мека. Усещането, когато го докосвам е все едно пипам нещо между плюш, кадифе и коприна. Гушкала съм много котки в този живот, но нито една не е притежавала тази мекота на козината, която имат британските котки. Затова отделям доста внимание на храната и веществата, които приема при хранене. Те са ключови за красивия вид на козината на домашните любимци. Купувам само най-висок клас храна, а от скоро започнах да му давам и хранителна добавка за хубава кожа и козина като превенция. Става въпрос за Допелхерц für Tiere Омега-3 масло за кожа и козина за котки, което не е лакомство, а ефективна диетична допълваща храна.

От години използвам хранителните добавки на Doppelherz за себе си и семейството ми, доволна съм и не ми беше трудно да се доверя и на такъв продукт за домашния ми любимец. Маслото е в много удобни еднократни дози, Лео обожава вкуса му, а най-хубавото е, че съдържаща важни съставки за красива и здрава козина като Омега 3 и Омега 6, биотин и витамините B1, B2, B6 и B12.

ХАРАКТЕРЪТ МУ

Лео, както и по-голямата част от “британчетата“ са прекрасни и грижовни котета, която създават силни връзки с хората. Много са лоялни и приятелски настроени към семейството и добронамерени. Не обича да стои в скута ни, но показва привързаност по свой собствен начин. Без значение какво правя, той винаги е наблизо и ме наблюдава с любов и любопитство. Винаги идва, когато го повикам по име, готов за игра и збавления. Кара ме да се смея ежедневно.

Това описание, разбира се, е за моят Лео и не отговаря на 100% за всяка британска късокосместа, защото всички те имат своя уникална индивидуалност, а ако се колебаете, недейте. Да имаш такова коте у дома е истинска благодат!

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ВЪЛШЕБНИЯТ МАГНЕЗИЙ И КАК ДА ГО ПРИЕМАМЕ НАЙ-ПРАВИЛНО

ПРОБИОТИЦИТЕ И ЗАЩО СА ТОЛКОВА ПОЛЕЗНИ ЗА НАС И НАШИТЕ ДЕЦА

ЗАЩО ИЗБРАХ ДА НЕ ЯМ МЕСО И КАК МИ СЕ ОТРАЗЯВА ТОВА?

ВЪЛШЕБНИЯТ ПРОТЕИН НА МЛАДОСТТА

Вашият коментар
*
*
*

Instagram

[my-instagram-feed user_id=“17841400750084748″ skin_id=“5997″ feeds_per_page=“9″ caption_words=“25″ cache_unit=“1″ cache_duration=“days“ load_more=“0″ links_new_tab=“1″ ]